Xai en Creu Popular

El passat 7 d’abril la secció de Friends&Family de Femaquart va organitzar un magnífic dinar on tots els assistents, 55 entre petits i grans, van poder degustar un xai fet a la creu i aprofitant l’ocasió també es va celebrar el segon concurs de postres. Els dolços que no faltin!

Que és un xai fet a la creu?
El xai es lliga obert i sencer en una creu metàl·lica que després es clava al terra a prop del foc. Requereix molt temps perquè quedi totalment fet, s’ha d’estar alerta perquè el foc sempre tingui la mateixa intensitat, que l’escalfor arribi de forma homogènia a totes les parts del xai i girar-lo quant sigui necessari.

El temps estimat era unes 6-7h així que a primera hora del matí els organitzadors ja tenien el foc apunt.  Molts van aprofitar per anar-hi d’hora per veure el  procediment, i perquè no dir-ho, per esmorzar una miqueta ja que hi havia unes bones brases.

La gent anava arribant i el xai poc a poc s’anava daurant.
Cap quarts de tres es va decidir que el xai ja estava apunt i va començar el dinar.
Sincerament creiem que no serà l’última vegada que es faci, ja que tothom va quedar encantat.

Seguidament els postres… tota mena de pastissos i dolços tots ells molt elaborats. Tot i les votacions dels assistents l’organització va decidir premiar a tots els que van dur postres amb el mateix premi.

Bé, un altra vegada ho hem aconseguit. La finalitat d’aquest dinar no era cap altra que fer poble, que la gent, tant petits com grans, es coneguin, facin vincles i es creí una amistat, que es faci Quart!

#Femaquart

FOTOS

VIDEO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s